COVID-19: Satu kematian, 14 kes baharu dilaporkan

Share and Enjoy !

Shares

PUTRAJAYA, 1 Sept – Jumlah kumulatif kematian akibat COVID-19 di negara meningkat kepada 128 kes, mewakili 1.37 peratus daripada jumlah keseluruhan kes apabila satu lagi kematian direkodkan hari ini.

Ketua Pengarah Kesihatan Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah berkata kematian itu melibatkan wanita warganegara berusia 80 tahun yang merupakan antara kes positif dilaporkan pada 15 Ogos dalam Kluster Tawar serta mempunyai latar belakang penyakit barah paru-paru dan darah tinggi.

“Beliau mula mengalami gejala demam dan sakit dada sejak 6 Ogos dan telah dimasukkan ke sebuah pusat perubatan. Pada 14 Ogos, beliau dipindahkan ke Hospital Pulau Pinang setelah didapati positif COVID-19.

“Keadaan kesihatan beliau merosot dengan komplikasi daripada penyakit barah justeru memerlukan bantuan pernafasan sejak 24 Ogos. Beliau disahkan meninggal dunia pada 1 Sept pukul 10.38 pagi,” katanya dalam sidang media perkembangan terkini COVID-19 hari ini.

Dr Noor Hisham turut memaklumkan terdapat 14 kes baharu dilaporkan, menjadikan jumlah kes positif COVID-19 di Malaysia adalah sebanyak 9,354 kes. – BERNAMA

Views:

4

Share and Enjoy !

Shares
Previous post Masih setia 50 tahun kayuh beca
Next post Lampin pakai buang, kain lampin cemari Pantai Pengkalan Balak