Dataran Keris Alor Gajah berwajah baharu

Masa Membaca:50 Saat

REMBIA 18 Mac – Majlis Perbandaran Alor Gajah (MPAG) mewujudkan ‘pocket park’ di Dataran Keris sebagai lokasi baharu untuk orang ramai beriadah dan bersantai pada SETIAP hujung minggu.

Yang Dipertua MPAG, TPr. Saifuddin Abdul Karim berkata, pembinaan taman dan menaik taraf kawasan lapang menjadi antara pembaharuan yang dilakukan bagi mewajah semula Dataran Keris.

Jelas beliau, kerja menaik taraf itu dilakukan selepas menerima peruntukan berjumlah RM400,000 daripada Kementerian Ekonomi.

“Projek pembinaan taman dan menaik taraf Dataran Keris ini bermula sejak 11 Disember 2023 dan siap sepenuhnya pada 1 Mac lalu.

“Selain ‘pocket park’ terdapat juga laluan pejalan kaki baharu, dataran 3D interlocking, alatan permainan kanak-kanak dan senaman, tempat duduk serta ‘planter box’ untuk penanaman bunga hiasan,” katanya.

Terdahulu, beliau mengadakan lawatan bagi melihat kemajuan tapak projek berkenaan, selain mengenal pasti penambahbaikan kemudahan dan fasiliti di kawasan tersebut.

TPr. Saifuddin berharap, usaha menceriakan Dataran Keris itu akan menambah seri kemeriahan di Alor Gajah pada setiap hujung minggu.

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

1747
Kongsi :
Previous post Polis buka kertas siasatan berkaitan kes penjualan stoking kalimah Allah
Next post Ibu mohon rakyat Malaysia bantu Nur Khayla
Ubah saiz-+=