Eksekutif pasar raya direman bantu siasatan kes rasuah syarikat pembersihan

Masa Membaca:47 Saat

SHAH ALAM 22 Jun – Seorang eksekutif wanita sebuah pasar raya terkemuka direman tujuh hari bagi membantu siasatan berhubung kes permintaan dan penerimaan rasuah daripada dua syarikat pembersihan berjumlah hampir RM40,000.

Perintah reman hingga 28 Jun itu dikeluarkan Timbalan Pendaftar A. Karthiyayini di Mahkamah Majistret di sini, hari ini selepas menerima permohonan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).

Sumber SPRM memberitahu suspek wanita berumur 43 tahun itu ditahan di Pejabat SPRM Selangor kira-kira 3.30 petang semalam selepas hadir memberikan keterangan.

Suspek didakwa meminta dan menerima wang rasuah secara bulanan daripada kedua-dua syarikat pembersihan sebagai balasan memastikan syarikat berkenaan mendapat kontrak pembersihan di beberapa bangunan pasar raya tersebut yang terletak di beberapa kawasan sekitar Melaka, Johor dan Selangor sejak 2018 hingga tahun ini.

Pengarah SPRM Selangor Datuk Alias Salim ketika dihubungi mengesahkan penahanan terbabit dan berkata kes disiasat di bawah Seksyen 16(a)(A) Akta SPRM 2009.

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

664
Kongsi :
Previous post Rai Hari Bapa ya! 11 individu disyaki ahli kongsi gelap ‘Geng 35’ ditahan polis selepas video mereka berkumpul dalam satu rumah, tular
Next post ‘Geng Sakai’ terbabit jenayah terancang lumpuh, 24 ahli dicekup polis
Ubah saiz-+=