Encore Klebang jadi lokasi Festival Filem Malaysia

Masa Membaca:56 Saat

REMBIA 12 September – Festival Filem Malaysia (FFM) yang dijadual pada 25 November hingga 2 Disember depan bakal diadakan di Encore Klebang.

Exco Pelancongan, Warisan dan Kebudayaan Negeri Datuk Muhammad Jailani Khamis berkata, festival yang julung kali diadakan di Melaka itu bakal menambah keserian penganjuran acara atau program peringkat kebangsaan di negeri ini.

Menurutnya, selain FFM, turut diadakan Karnival Filem bertempat di Pusat Dagangan Antarabangsa Melaka (MITC) yang dijadual pada tarikh yang sama.

“Selepas Hari Malaysia pada 16 September ini, Melaka sekali lagi akan menjadi tuan rumah bagi acara berprestij iaitu Festival Filem Malaysia di Encore, Klebang yang akan dihadiri artis dalam dan luar negara.

“Sebelum ini, kita merancang agar FFM diadakan di Perkampungan Hang Tuah Duyong, namun disebabkan lokasi yang kurang sesuai, kerajaan negeri memilih Encore Klebang bagi penganjuran itu.

“Pada masa sama, pengunjung boleh juga datang ke Karnival Filem di MITC Ayer Keroh pada tarikh yang sama,” katanya.

Dalam pada itu, Muhammad Jailani memaklumkan sambutan Hari Krismas peringkat Negeri Melaka pada 25 Disember depan dijangka akan diadakan di Pusat Beli Belah Bebas Cukai A’Famosa, Alor Gajah.

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

4525
Kongsi :
Previous post Kerajaan bincang cadangan pemberian moratorium kepada PKS
Next post Pesta tanglung meriahkan Sungai Melaka
Ubah saiz-+=