WhatsApp Image 2022-04-06 at 9.55.05 AM

DUN PENGKALAN BATU: Kak Som turun pasar Ramadan agihkan apron

PENGKALAN BATU 6 April – Kehadiran Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Pengkalan Batu Datuk Kalsom Nordin ke pasar Ramadan nyata mencuri tumpuan pengunjung.

Gelagat dan sikap ramah pemimpin ‘otai’ itu membuatkan dia mudah didekati sesiapa sahaja malah tidak lokek dengan senyuman dalam menyantuni rakyat.

Dengan jadual yang agak padat beliau yang mesra disapa Kak Som sempat meluangkan masa meninjau suasana pasar Ramadan di Pantai Peringgit dan Peringgit.

Dikesempatan itu juga beliau menyerahkan 95 helai apron kepada peniaga di pasar Ramadan Peringgit yang disumbangkan oleh Jawatankuasa Pembangunan dan Keselamatan Kampung (JPKK) Peringgit.

Terdahulu, di pasar Ramadan Pantai Peringgit, Kalsom juga turut menyampaikan apron dan plastik sampah kepada peniaga sebagai langkah dalam memastikan aspek kebersihan menjadi keutamaan.

Menurutnya, pengunjung yang hadir ke pasar Ramadan diingatkan untuk tidak melupakan prosedur operasi standard (SOP) yang ditetapkan dalam keseronokan membeli juadah berbuka puasa.

“Selamat membeli juadah dan jaga keselamatan serta kebersihan.

“Pelitup muka dan juga penjarakan sosial amat penting serta sentiasa menjaga diri,” katanya.

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

28
274937342_328826705950805_5812047561519296723_n Previous post Ketua jabatan bertanggungjawab laksana perintah mahkamah kes tuntutan nafkah
pdrm (1) Next post Polis buru lelaki cabul wanita di Cyberjaya