Ketua Menteri sumbang 8,000 minuman percuma buat pengunjung

Masa Membaca:48 Saat

AYER KEROH 15 Jun – Air buah Melaka atau minuman gusberi merupakan antara 8,000 minuman percuma diagihkan buat pengunjung yang memeriahkan sambutan Malaysia Bike Week Melaka 2024 di Pekarangan MCORP, Pusat Dagangan Antarabangsa Melaka (MITC), hari ini.

Setiausaha Khas Hal Ehwal Masyarakat Ketua Menteri, Datuk Muhammad Ahyad Abdullah berkata, minuman percuma itu merupakan sumbangan Ketua Menteri Datuk Seri Utama Ab Rauf Yusoh kepada pengunjung yang memeriahkan sambutan berkenaan.

Jelasnya, gerai dinamakan ‘Khemah Dak Raop’ yang dibuka sejak 8.30 pagi itu menerima sambutan daripada pengunjung yang tidak melepaskan untuk menikmati minuman percuma khususnya air buah melaka.

“Kita menawarkan sesiapa sahaja yang ingin menikmati minuman percuma di sini di mana selain air buah melaka pelbagai minuman lain diagihkan seperti minuman dalam tin dan air mineral.

“Peluang ini hanya diberikan percuma sahaja pada hari ini dan kini lebih 7,000 minuman percuma telah diagihkan buat orang ramai yang datang,” katanya kepada Melaka Hari Ini.

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

101
Kongsi :
Previous post Melaka capai sasaran 5.7 juta pelancong separuh pertama 2024
Next post Lebih 3,000 pengunjung meriahkan Pameran Hang Tuah
Ubah saiz-+=