Kompleks Sukan Tun Fatimah tarikan baharu TMM2024

Masa Membaca:55 Saat

DUYONG 4 Jun – Stadium Tun Fatimah yang akan dinamakan sebagai Kompleks Sukan Tun Fatimah mampu menjadi tarikan baharu Tahun Melawat Melaka 2024 (TMM20224).

Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Duyong, Mohd Noor Helmy Abdul Halem berkata, kawasan itu akan dinaik taraf sebagai sebuah pusat riadah keluarga dan dilengkapi dengan pelbagai tarikan, tambahan aktiviti sukan selain beroperasi sepenuh masa.

Mohd Noor Helmy yang juga Timbalan Exco Sains, Teknologi, Inovasi dan Komunikasi Digital negeri berkata, projek naik taraf itu akan dimulakan Julai ini dan dijangka siap sepenuhnya pada April 2024.

“Saya difahamkan dalam pembangunan yang dirangka kompleks sukan itu nanti seperti mana sebelum ini hanya dijadikan lokasi beriadah pada waktu siang kita akan tambah baik supaya boleh digunakan pada waktu malam dilengkapi dengan tarikan dan taman-taman permainan khas.

“Lebih banyak tarikan, tambahan ruang sukan termasuk untuk golongan tertentu akan diperkenalkan, sekali gus menarik lebih ramai pengunjung ke kawasan ini,” katanya.

Beliau berkata demikian kepada Melaka Hari Ini selepas menyantuni peserta Program Santai Kelab Jentera Berat Kawalan Jauh Melaka di Stadium Tun Fatimah, di sini, hari ini.

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

9320
Kongsi :
Previous post Remaja lelaki hilang di Sungai Terengganu ditemukan lemas
Next post Stadium Tun Fatimah bakal dilengkapi litar kawalan jauh
Ubah saiz-+=