Kupon parkir masih boleh digunakan – MPHTJ

AYER KEROH 7 Jan – “Ianya tiada isu, kupon masih boleh digunakan tetapi perlu ditukar kepada kupon baharu,” itu penjelasan Yang Dipertua Majlis Perbandaran Hang Tuah Jaya (MPHTJ) Datuk Shadan Othman.

Beliau berkata demikian bagi mengulas kekeliruan mengatakan kupon parkir gores yang dikeluarkan pada 2021 tidak boleh digunakan lagi pada tahun ini.

Menurut Shadan, kupon parkir yang dikeluarkan pada 2021 tidak boleh digunakan lagi pada tahun ini susulan pertukaran syarikat pengendalian kepada syarikat baharu iaitu Syntax Valley Parking (SVP) (M) Sdn Bhd.

Katanya, kendalian parkir di bawah pihak berkuasa tempatan (PBT) namun ia diswastakan dan apabila berlaku pertukaran syarikat, kupon parkir yang digunakan juga bertukar.

“Kepada yang sudah beli kupon lama mereka boleh datang kepada syarikat SVP itu untuk penukaran kepada kupon parkir baharu.

“Kupon lama memang tidak sah dan tidak boleh digunakan lagi tetapi apabila pemegang itu sudah menukar kepada kupon baharu ianya boleh dipakai dan tiada masalah,” katanya.

Shadan berkata, penukaran kupon parkir itu boleh dibuat oleh pemegang atau pemilik kupon di syarikat SVP atau pondok jualan dengan membawa bersama kupon lama.

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

2475
Previous post Bekas KSU Kementerian Luar meninggal dunia
Next post Ahli Parlimen PKR buat laporan polis terhadap Azam Baki, tuntut siasatan menyeluruh