‘Lautan’ manusia meriahkan Rumah Terbuka DUN Sungai Udang

SUNGAI UDANG 7 Mei – Lebih 10,000 pengunjung memeriahkan sambutan Rumah Terbuka Aidilfitri Dewan Undangan Negeri (DUN) Sungai Udang, malam ini.

Majlis anjuran Penyelaras DUN Sungai Udang Datuk Seri Mohamad Ali Mohamad itu diadakan di Kompleks JAPERUN Sungai Udang bermula pada jam 8 hingga 11 malam.

Ia turut dimeriahkan dengan kehadiran Yang di-Pertua Negeri Tun Seri Setia Mohd Ali Mohd Rustam dan isteri Toh Puan Asmah Abd Rahman yang tiba kira-kira jam 8.45 malam.

TUN Mohd Ali bersama pemimpin bergambar bersama penyanyi legenda Datuk Hail Amir di Rumah Terbuka Aidilfitri DUN Sungai Udang.

Sejam selepas itu, Ketua Menteri Datuk Seri Utama Sulaiman Md Ali bersama isteri Datin Seri Utama Munira M Yusop tiba di majlis berkenaan dan disambut pemimpin setempat yang lain.

Sulaiman turut meluangkan masa menyantuni ribuan pengunjung yang hadir ke rumah terbuka berkenaan.

Menariknya, selain hidangan pelbagai jenis makanan yang enak-enak, tetamu turut dihiburkan dengan persembahan artis legenda Datuk Hail Amir.

Selain itu, kelibat beberapa beca ikonik Melaka turut ditempatkan di majlis berkenaan bagi membantu menjemput dan menghantar pengunjung yang meletakkan kenderaan jauh dari lokasi majlis.

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

1314
Previous post Polis cari lelaki warga Bangladesh bantu siasatan kes bunuh
Next post Malaysia kecewa junta tidak iktiraf utusan khas ke Myanmar