Melaka perlu kekal tempat pertama negeri bersih

SERI NEGERI 11 April – Kerajaan negeri mengharapkan Melaka kekal menjadi tempat pertama pada setiap pertandingan kebersihan dan kecantikkan yang ada di dalam negara ini.

Ketua Menteri Datuk Seri Utama Sulaiman Md Ali berkata ia termasuklah menjaga landskap serta jalan yang bersih seperti dilaksanakan sebelum ini.

“Kita sedia menerima kunjungan pelancong dalam dan luar negara sejak 1 April lalu, sebab itu kebersihan perlu dititikberatkan.

“Perlu kekalkan dan Melaka perlu menjadi tempat pertama pada setiap pertandingan kebersihan dan kecantikkan yang ada di dalam negara ini,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika berucap pada Perhimpunan Bulanan Pentadbiran Kerajaan Negeri Bulan April 2022 di Auditorium Seri Negeri di sini, hari ini.

Hadir sama Setiausaha Kerajaan Negeri, Datuk Zaidi Johari; barisan EXCO Kerajaan Negeri dan lain-lain kenamaan.

Dalam pada itu, Sulaiman meminta supaya pihak berkuasa tempatan (PBT) dapat meningkatkan lagi tahap kebersihan di seluruh Negeri Melaka.

“Sebab itu landskap dan jalan-jalan yang cantik serta bersih di negeri ini terus menjadi rujukan kepada semua negeri-negeri yang ada di dalam negara ini,” katanya.

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

186
Previous post Ekspektasi rakyat terhadap sistem penyampaian kerajaan tinggi – KM
Next post Perbadanan M-WEZ mula beroperasi 15 April 2022