Pemindahan secara berperingkat ke TNB MITC

AYER KEROH 14 Sept. – Kira- kira 50 peratus kakitangan Tenaga Nasional Berhad (TNB) Melaka di Banda Kaba sudah berpindah ke bangunan baharu di Pusat Dagangan Antarabangsa Melaka (MITC) Ayer Keroh.

Ketua Perkhidmatan Pelanggan TNB Melaka Ir. Khairizam Ibrahim berkata, proses pemindahan sejak Ogos itu kini sedang dijalankan pihaknya dan dijangka akan siap sepenuhnya menjelang Januari depan.

“Proses pemindahan sedang berjalan dan kira-kira 50 peratus kakitangan dari TNB Banda Kaba sudah berpindah ke bangunan baharu secara berperingkat.

“Kita jangkakan ‘frontline TNB’ ini akan berpindah ke bangunan di MITC secara total menjelang Januari 2021,” katanya.

Mengulas lanjut beliau berkata, pihaknya kini sedang menguruskan pelan komunikasi dengan semua pihak berkepentingan susulan pemindahan ini.

Melaka Hari Ini sebelum ini melaporkan, Ketua Menteri Datuk Seri Utama Haji Sulaiman Md Ali berkata, pengurusan TNB diminta menguruskan proses perpindahan pada Ogos, memandangkan bangunan baharu itu sudah siap selain fasilitinya juga boleh digunakan.

Beliau berakta, walaupun berpindah ke premis baharu namun, bangunan Banda Kaba yang sudah beroperasi lebih 40 tahun masih akan dibuka bagi urusan berkaitan.

“Perpindahan ini akan membabitkan kira- kira 200 pekerja dan diharap akan berlaku secepat mungkin kalau boleh pada Ogos proses perpindahan sudah berlaku,” katanya.

Views:

182
Previous post Peruntukan bantuan usahawan tani meningkat hampir 30 peratus
Next post Pekerja ladang sawit maut tertusuk sabit