WhatsApp Image 2021-11-16 at 6.50.56 PM

PRN Melaka: SPR umum 89.9 peratus tentera, polis selesai undi awal

AYER KEROH 16 Nov – Seramai 10,390 atau bersamaan 89.9 peratus pengundi awal telah turun menunaikan tanggungjawab pada Pilihan Raya Negeri (PRN) Melaka penggal ke-15, hari ini.

Setiausaha Suruhanjaya Pilihan Raya Datuk Ikmalrudin Ishak memaklumkan, itu merupakan jumlah keseluruhan pengundi awal selepas kesemua 24 pusat pengundian awal (PPA) ditutup pada jam 5.30 petang tadi.

“SPR merakamkan ucapan tahniah dan syabas kepada semua Pegawai Pengurus Pilihan Raya dan pasukan kerana telah menjalankan tanggungjawab dengan amat baik pada hari ini.

“Penghargaan dan terima kasih juga diucapkan kepada pihak Polis Diraja Malaysia, Angkatan Tentera Malaysia, Kementerian Kesihatan Malaysia, Majlis Keselamatan Negara, Pihak Berkuasa Tempatan, media dan semua pihak yang terlibat secara langsung dan tidak langsung atas segala kerjasama dan sokongan yang telah diberikan kepada SPR,” katanya dalam satu kenyataan.

Untuk rekod, proses undi awal hari ini berlangsung bermula jam 8 pagi hingga 5.30 petang.

Mengikut data SPR, seramai 11,557 anggota tentera dan keluarga serta anggota polis layak untuk mengundi awal bagi PRN Melaka ini.

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

84
HSR Previous post Ramai kesal ‘Abah’ batalkan HSR KL-S’pura
WhatsApp Image 2021-11-16 at 7.39.29 PM Next post PN nafi beri tiket percuma aksi Melaka United-Sabah