Selami denyut nadi rakyat

DUYONG 6 Sept. – Pemimpin-pemimpin di semua peringkat akar umbi di negeri ini dinasihatkan untuk sentiasa turun padang bagi menyelami permasalahan rakyat.

Ketua Menteri Datuk Seri Utama Haji Sulaiman Md Ali berkata melalui pendekatan turun ke bawah ia bukan sahaja dapat mendekatkan diri dengan rakyat, tetapi juga dapat mendengar denyut nadi rakyat secara terus dan menyelesaikannya.

“Saya merasakan turun ke bawah lagi baik daripada menunggu rakyat datang. Jadi, inilah yang saya laksanakan kerana saya lebih suka turun padang dan mendengar apa sahaja permasalahan, denyut nada rakyat di bawah yang perlu kita sebagai pemimpin ambil tahu dan selesaikan.

“Jadi saya berharap sesiapa sahaja yang menjadi pemimpin, biasakanlah diri turun padang. Saya tahu ramai yang turun ke bawah, jadi saya mahu lihat usaha itu diteruskan bagi kita mendekati rakyat secara lebih dekat,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika mengadakan lawatan ke Dewan Undangan Negeri (DUN) Duyong hari ini.

Sulaiman berkata, lawatan ke DUN-DUN yang ada di Melaka merupakan acara rutin yang dilakukannya sebagai Ketua Menteri pada setiap hujung minggu.

Menurutnya, program seperti ini akan diteruskan bagi memastikan segala permasalahan rakyat dapat diatasi dengan lebih tuntas dan pantas.

Views:

6

Share and Enjoy !

Shares
Previous post KM adakan lawatan ke DUN Duyong
Next post Saran anak muda Melaka ceburi bidang penternakan