SIBS buka peluang usahawan Melaka ke peringkat antarabangsa

Masa Membaca:45 Saat

AYER KEROH 3 April – Selangor International Business Summit (SIBS) 2024 perlu dimanfaatkan pemain industri dari Melaka untuk melebarkan jaringan perniagaan ke peringkat antarabangsa

Pengarah Pejabat Penyelarasan Bioteknologi Selangor (S-BIOCO), Selangor Invest, Arieff Aaron Abdullah berkata, pihaknya mengalu-alukan mana-mana pemain industri untuk menyertai SIBS 2024.

Katanya, SIBS 2024 akan dianjurkan menerusi dua siri dijadualkan pada 25 hingga 27 Julai dan 16 hingga 16 Oktober depan.

“Apa yang paling utama adalah SIBS kali ini mengutamakan padanan perniagaan bersama pelabur tempatan atau antarbangsa dalam pelbagai sektor.

“SIBS mendapat sokongan penuh rakan dari negara Asean selain China, Taiwan, Eropah, Amerika Syarikat dan Timur Tengah,” katanya ketika ditemui pada Program Jaringan Invest Selangor bersama Melaka Invest, di sini, semalam.

Hadir sama, Setiausaha Unit Percangan Ekonomi Negeri, Wan Rafidah Awang Isa; Ketua Pegawai Eksekutif Melaka ICT Holdings (MICTH), Dr. Nazdiana Ab Wahab serta tetamu lain.

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

65
Kongsi :
Previous post MPJ, rakan strategik kongsi rezeki bersama anak yatim
Next post KK Mart Sungai Isap: Polis giat kesan seorang individu
Ubah saiz-+=