Sukarelawan PMM gotong-royong bersih Masjid Jamek Ar-Rahim

Masa Membaca:48 Saat

MERLIMAU 15 Mac- Bagi menyuburkan bulan Ramadan, seramai 20 pelajar Politeknik Merlimau Melaka (PMM) turut serta dalam program gotong-royong di Masjid Jamek Ar-Rahim Merlimau Pantai, di sini, baru-baru ini.

Pengerusi Masjid Jamek Ar-Rahim, Ahmad Tulka berkata usaha PPM itu wajar dipuji kerana dapat memupuk amalan persekitaran yang bersih dan selesa buah jemaah.

“Alhamdulillah, program ini mendapat jalinan kerjasama yang amat erat antara pelajar, jawatankuasa masjid dan komuniti setempat.

“Amalan bersedekah melalui gotong-royong membersihkan masjid ini harus dicontohi lebih ramai anak muda dan kita harap dengan aktiviti begini mampu menjadi medan anak-anak muda lakukan kerja amal,” katanya kepada Melaka Hari Ini.

Sementara itu PMM menerusi satu kenyataan memaklumkan, pembabitan pelajar dalam aktiviti kesukarelawanan amat digalakkan kerana ia mampu memupuk semangat kerjasama selain bantu-membantu.

“Sumbangan tenaga sukarela bagi membersih dan mengindahkan masjid Masjid Jamek Ar-Rahim adalah sebahagian daripada program tanggungjawab sosial korporat (CSR) dilaksanakan PMM,” katanya.

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

605
Kongsi :
Previous post Polis tahan empat lelaki, seorang wanita, rampas dadah hampir RM200,000
Next post Jaga kualiti, kebersihan makanan – KM
Ubah saiz-+=