Sultan Ibrahim Almarhum Sultan Iskandar

Sultan Johor dan Perak bakal cemar duli ke bumi Melaka

AYER KEROH 21 Julai – Melaka bakal menerima kehadiran Sultan Perak dan Sultan Johor yang akan mencemar duli ke negeri ini dalam masa terdekat.

Perkara itu disahkan sendiri, Ketua Menteri, Datuk Haji Sulaiman Md Ali dalam ucapan terima kasihnya sempena persidangan kedua penggal ketiga Dewan Undangan Negeri (DUN) Melaka ke-14, di Seri Negeri, sebentar tadi.

“Kerajaan Melaka juga menjunjung tinggi institusi Raja-Raja. Kita bersyukur kerana dalam waktu terdekat ini kita akan menerima keberangkatan Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Sultan Perak dan Duli Yang Maha Mulia Sultan Johor ke bumi Melaka,” katanya.

Selain itu, Sulaiman turut menyampaikan perkhabaran bahawa Duli Yang Maha Mulia Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah Almarhum Sultan Ahmad Shah Al-Musta’in Billah dijangka akan mencemar duli berangkat ke Melaka pada hujung tahun ini.

Views:

9

Share and Enjoy !

Shares
KETUA MENTERI, Datuk Haji Sulaiman Md Ali Previous post Dasar “Satu Keluarga Satu Rumah” mudahkan rakyat miliki kediaman
TYT; EMPANGAN DURIAN TUNGGAL Next post Pelbagai inisiatif tempoh 135 hari memimpin Melaka