SWM bawa mesej cintakan negara dan alam sekitar

Masa Membaca:51 Saat

AYER KEROH 23 Ogos – Jelajah Merdeka SWM Environment yang julung kali diadakan bukan hanya bertujuan menyuntik semangat patriotik, sebaliknya mengajak orang ramai mencintai alam sekitar.

Program dimulakan di Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Munshi Abdullah pada 18 Ogos lalu dan sepanjang jelajah berlangsung pasukan SWM Environment akan singgah ke tujuh lokasi sekitar negeri ini seperti sekolah, pejabat kerajaan dan premis perniagaan.

Pasukan SWM Environment akan mengagihkan Jalur Gemilang,  lencana serta risalah KITARecycle yang menerangkan mengenai program Jom Kitar Semula dan Dapatkan Mata Ganjaran.

Sepanjang siri jelajah yang akan berakhir di Banda Hilir pada 3 September ini, pasukan SWM Environment akan mengagihkan 100 Jalur Gemilang selain dua plak penghargaan kepada individu aktif dalam program kitar semula menerusi KITARecycle.

Pada jelajah siri kedua hari ini, Jelajah Merdeka SWM Environment seramai kira-kira 10 orang diketuai Pentadbir Cawangan Hang Tuah Jaya SWM Environment Melaka Mohd Faiz Zakaria singgah ke Pejabat Melaka Hari Ini Sdn Bhd dan disambut Ketua Kandungan Melaka Hari Mohd Salman Hamat.

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

1046
Kongsi :
Previous post Hanya bincang mengenai jentera PRU-15 – Ab Rauf
Next post Sanggup berhabis demi Jalur Gemilang
Ubah saiz-+=