DUN Paya Rumput: Tiga rumah daif dibaik pulih

Masa Membaca:56 Saat

PAYA RUMPUT 21 Julai – Sebanyak tiga buah rumah yang usang dan daif di kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Paya Rumput akan dibaik pulih dalam masa terdekat.

Kerja baik pulih itu akan dijalankan menerusi peruntukan Kementerian Pembangunan Luar Bandar (KPLB) dan diuruskan GiatMARA.

Setiausaha JAPERUN Paya Rumput Mohd Khawari Fazmi Zulkefli berkata, kerja itu membabitkan dua kediaman di Kampung Lanjut Manis sementara itu sebuah lagi di Kampung Tanah Merah.

Menurutnya inisiatif itu merupakan antara usaha dilakukan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Paya Rumput Datuk Rais Yasin, bagi membantu masyarakat B40 tinggal di kediaman yang lebih selesa.

“Baru-baru ini, pemimpin setempat dan GiatMARA telah mengadakan lawatan ke rumah yang akan dibaik pulih bagi melihat senarai keperluan dan kerosakan yang dialami.

“Tiga rumah yang dipilih itu dihuni keluarga B40 dan ia merupakan antara agenda membantu penduduk memerlukan di DUN Paya Rumput.

“Alhamdulillah peruntukan baik pulih itu telah diluluskan KPLB dan GiatMARA akan menjalankan kerja-kerja pembaikan dalam masa terdekat,” katanya.

Beliau menambah, kerja-kerja baik pulih itu dijangka tidak mengambil masa yang lama dan berkemungkinan siap pada tahun ini juga.

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

848
Kongsi :
Previous post Pastikan internet laju
Next post Turap parkir Klinik Kesihatan Tebong
Ubah saiz-+=