32 penggiat industri pelancongan Melaka ke Hat Yai- Songkla

Masa Membaca:51 Saat

THAILAND 15 Februari – Seramai 32 delegasi terdiri daripada pemain industri pelancongan Negeri Melaka menaiki bas ke Misi MATTA Travel Business Exchange (MTEX) di Hat Yai – Songkhla, bermula 14 hingga 17 Februari ini.

Difahamkan, misi empat hari dua malam itu merupakan anjuran Persatuan Ejen Pelancongan dan Pengembaraan Malaysia (MATTA) Melaka yang diketuai Presidennya, Goh Hock Gin.

Menurut jurucakap MATTA Melaka, persatuan itu akan menjadi wakil pelancongan Melaka yang akan menandatangani lima memorandum persefahaman (MoU) bersama empat persatuan pelancongan dan satu persatuan hotel di Thailand esok.

“Turut dimaklumkan, kira-kira 20 ejen pelancongan Melaka dan 25 ejen pelancongan dari Thailand akan terlibat dalam misi MTEX itu.

“Tujuan utama misi MTEX terbabit adalah untuk membina rangkaian dan hubungan dua hala antara pemain industri pelancongan Melaka dan Thailand khususnya di wilayah Songkhla,” katanya.

Menurutnya, misi MTEX itu juga dapat merancakkan lagi industri pelancongan Negeri Melaka.

Turut mengikuti misi tersebut dua wartawan dari akhbar Melaka Hari Ini, Norafiqah Jamal dan Sin Chew Daily, You Jia Yong.

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

1769
Kongsi :
Previous post Mana ada hotel berhantu!
Next post Tiada gempa bumi dikesan di Sabah, Sarawak – MetMalaysia
Ubah saiz-+=