Agih 400 bubur lambuk, semarak Ramadan

Masa Membaca:1 Minit, 5 Saat

PANTAI KUNDOR 12 April – Kira-kira 400 bekas bubur lambuk diagihkan menerusi Program Bubur Lambuk Jabatan Penjara Malaysia kepada pengguna jalan raya dan penduduk sekitar di Jalan Kampung Kelongkong di sini hari ini.

Komandan Institut Koreksional Malaysia, Penolong komisioner penjara (PKP),Mohd Zaidi Alias berkata program itu turut mendapat kerjasama daripada Japerun Pantai Kundor dan Balai Polis Tanjung Kling.

“Program ini kita laksanakan untuk menyemarakkan kerja amal di Bulan Ramadan selain mendekatkan Jabatan Penjara dengan masyarakat setempat.

“Saya melihat sambutan dan kerjasama amat erat antara petugas bersama komuniti setempat bergotong-royong dalam memastikan program berjalan lancar,” katanya.

Beliau berkata demikian kepada Melaka Hari Ini ketika ditemui pada Program Bubur Lambuk Jabatan Penjara di Institut Koreksional Malaysia, Tanjung Kling di sini hari ini.

Dalam Pada itu, Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Pantai Kundor, Tuminah Kadi @Hashim berkata kerjasama itu adalah yang pertama dilakukan sejak selepas pandemik lalu.

Menurutnya, program agihan bubur lambuk bersama Institut Koreksional Malaysia, Tanjung Kling itu mampu merapatkan ukhwah dan silaturahim.

“Kita harap program-program bersama dengan agensi kerajaan seperti Institut Koreksional Malaysia ini dapat diangkat dan menjadi acara tahunan.

“Yang mana hampir tujuh agensi kerajaan yang ada dalam DUN ini dan kita harap acara atau aktiviti seumpama ini akan diangkat menjadi acara tahunan,” katanya.

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

1397
Kongsi :
Previous post Aidilfitri: Keluarga boleh lawat tahanan pada raya ketiga dan keempat
Next post Dua tahanan Indonesia lolos dalam perjalanan ke penjara berjaya ditahan semula
Ubah saiz-+=