Ahli Parlimen dapat RM300,000, laksana program bakul makanan di kawasan masing-masing

Masa Membaca:51 Saat

PUTRAJAYA 28 Jun – Kerajaan memperuntukkan RM300,000 kepada setiap Ahli Parlimen termasuk dari pembangkang bagi menyalurkan Bantuan Bakul Makanan kepada rakyat yang terjejas di kawasan masing-masing.

Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, kerajaan sedar barangan keperluan asas amat penting bagi golongan yang memerlukan.

“Justeru sebagai tambahan kepada program Bantuan Bakul Makanan sedia ada, kerajaan bersetuju memperuntukkan RM300,000 kepada setiap ahli Parlimen, termasuk Ahli Parlimen Pembangkang untuk melaksanakan program bakul makanan kepada golongan terjejas di kawasan masing-masing.

“Dalam soal menyampaikan bantuan kepada rakyat, saya mengetepikan perbezaan politik. Baik Ahli Parlimen Pembangkang atau Kerajaan, semuanya mestilah memikul tanggungjawab
bersama untuk membantu rakyat di kala ramai yang sedang menanggung
kesusahan.

“Gunalah peruntukan ini sebaik mungkin untuk membantu rakyat
yang memerlukan di kawasan parlimen masing-masing,” katanya pada Sidang Media Khas mengenai Pakej Perlindungan Rakyat dan Pemulihan Ekonomi (PEMULIH).

Dalam pada itu Muhyiddin berkata, kerajaan memperuntukkan RM10 juta bagi tujuan melaksanakan Bantuan Bakul Makanan khusus
untuk masyarakat Orang Asli.

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

570
Kongsi :
Previous post PM umum pakej bantuan rakyat 5 petang ini
Next post Diskaun bil elektrik sehingga 40 peratus bermula Julai
Ubah saiz-+=