Aliran trafik tinggi, perlahan susulan perantau mula pulang ke ibu kota

Masa Membaca:1 Minit, 8 Saat

KUALA LUMPUR, 13 April – Aliran trafik dilaporkan tinggi dan perlahan di lebuh raya utama setakat 1 tengah hari ini berikutan pertambahan kenderaan perantau yang mula kembali ke ibu kota pada hari keempat Aidilfitri.

Menurut jurucakap Lembaga Lebuhraya Malaysia (LLM), di Lebuhraya Kuala Lumpur – Karak (KLK) aliran trafik tinggi ke Kuala Lumpur dari Karak ke Tol Bentong dan Bukit Tinggi ke Genting Sempah sehingga Gombak.

Beliau berkata di Lebuhraya Utara – Selatan (PLUS) laluan Selatan (E2), aliran trafik perlahan ke arah Utara dari Senai ke Layby Simpang Renggam, Machap ke Yong Peng, Bukit Gambir ke Tangkak dan Jasin ke Ayer Keroh.

“Selain itu, aliran trafik juga perlahan dari Hentian Rehat dan Rawat (R&R) Ayer Keroh ke Simpang Ampat, Pedas Linggi ke Seremban dan ke arah Selatan dari Yong Peng ke Ayer Hitam,” katanya ketika dihubungi Bernama di sini hari ini.

Sementara itu, akaun rasmi X PLUS Trafik memaklumkan beberapa laluan Smart Lane sudah diaktifkan bagi memastikan aliran trafik dan perjalanan pengguna lebuh raya terus lancar susulan cuti Aidilfitri kian hampir ke penghujung.

  1. Antaranya laluan di KM107.1 hingga KM112.0 arah Selatan di antara Sungai Petani ke Bertam, KM155.5 hingga KM157.2 arah Selatan dari Bandar Cassia ke Hentian Sebelah Sungai Bakap dan KM260.0 hingga KM263.1 arah Utara di antara Port Dickson ke Seremban. – BERNAMA

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

53
Kongsi :
Previous post SUKMA: Melaka sasar 10 emas dari kem wushu
Next post Melaka peruntuk RM100,000 pulihara ‘villa’ satu abad
Ubah saiz-+=