IMG-20201010-WA0014

Bukit Katil catat satu lagi kes positif COVID-19

AYER KEROH 12 Okt. – Bukit Katil di Daerah Melaka Tengah mencatat satu lagi kes positif COVID-19 hari ini, menjadikan keseluruhan empat kes sedang dirawat dan menjalani kuarantin di mukim berkenaan.

Pengerusi Jawatankuasa Kesihatan dan Anti Dadah negeri Datuk Rahmad Mariman berkata, satu kes terbaharu itu merupakan kontak rapat yang sama dengan tiga kes yang dicatatkan semalam.

Jelasnya, kesemua mereka merupakan kontak rapat kepada individu yang baru pulang dari Sabah dan disahkan positif COVID-19 sebelum ini.

“Ya, kes terbaharu itu merupakan dari kes yang sama dicatatkan di Bukit Katil semalam hasil dari saringan kontak rapat individu pulang dari Sabah.

“Kalau diikutkan kes tersebut sudah dimasukkan ke hospital petang semalam, namun datanya dikira pada hari ini,” katanya ketika dihubungi Melaka Hari Ini.

Mengikut rekod yang dikeluarkan Jabatan Kesihatan Negeri Melaka, sehingga kini terdapat 10 kes aktif COVID-19 di negeri ini, merangkumi satu kes di Daerah Alor Gajah, dua kes di Daerah Jasin dan baki tujuh lagi kes di Daerah Melaka Tengah.

Orang ramai dinasihatkan untuk menghubungi talian CPRC Negeri Melaka di talian 06-2345999 untuk keterangan lanjut mengenai maklumat pesakit atau melalui ‘hotspot tracker’ di aplikasi MySejahtera.

Views:

27

Share and Enjoy !

Shares
photo-1517430816045-df4b7de11d1d Previous post Kerajaan lancar Strategi Keselamatan Siber Malaysia RM1.8 bilion
Untitled-1 Next post Istana Negara jadi tumpuan media