Cemas lihat asap hitam di udara

Masa Membaca:56 Saat

DUYONG 21 Sept. Orang awam yang berada berdekatan Sekolah Tinggi Perempuan Melaka, di Durian Daun, di sini, cemas sebaik melihat kepulan asap hitam di udara apabila tujuh buah kenderaan tiba- tiba terbakar.

Kejadian kira- kira jam 7.40 pagi itu, dikatakan berlaku dihadapan sekolah berkenaan selepas dipercayai sebuah van tiba- tiba terbakar sebelum merebak ke enam buah kenderaan lain iaitu Nissan Grand Livina, Perodua Myvi, Perodua Axia, Proton Exora dan Toyota Vios.

Pegawai Perhubungan Awam Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) negeri, Penolong Penguasa Bomba Soon Wee Kiang berkata, pihaknya menerima panggilan kecemasan pada jam 7.45 pagi sebelum dua jentera termasuk EMRS dari Balai Bomba dan Penyelamat Jalan Kubu bergegas ke lokasi kejadian.

Beliau berkata, sebaik tiba bomba mendapati terdapat tujuh buah kenderaan yang diletakkan dihadapan kawasan sekolah terbakar.

“Ia membabitkan tujuh buah kenderaan yang mana sebuah daripadanya musnah 100 peratus manakala enam yang lain hanya kira- kira 10 peratus.

“Bagaimanapun kebakaran itu tidak membabitkan mangsa dan ia berjaya dipadam sepenuhnya pada jam 8.26 pagi,” katanya.

Menurutnya, bahagian siasatan sudah dimaklumkan mengenai kejadian dan akan ke lokasi untuk menjalankan siasatan lanjut bagi mengenal pasti punca kebakaran.

Views:

467
Kongsi :
Previous post KM bincang keputusan dasar pembangunan tanah Melaka
Next post DMDI International Education dan GeoMatika University College jalin kerjasama
Ubah saiz-+=