COVID-19: Dua kes direkodkan di Alor Gajah

AYER KEROH 14 Okt – Daerah Alor Gajah mencatatkan dua pertambahan kes positif baharu membabitkan COVID-19, menjadikan jumlah keseluruhan kes aktif di negeri ini seramai sembilan orang.

Pengerusi Jawatankuasa Kesihatan dan Anti Dadah negeri Datuk Rahmad Mariman berkata, kes baharu pertama membabitkan pesakit dari kawasan Durian Tunggal yang dikesan menerusi saringan kontak rapat kes positif rakan sekerja di Selangor dan dikategorikan sebagai kes import.

Katanya, bagi kes kedua membabitkan anggota kesihatan dan dikesan menerusi saringan bergejala petugas kesihatan dan dikategorikan sebagai kes jangkitan tempatan.

“Kedua-dua kes itu menjadikan jumlah keseluruhan kes di Negeri Melaka positif COVID-19 seramai sembilan orang dan kesemuanya dirawat di Hospital Melaka untuk rawatan lanjut,” katanya ketika dihubungi di sini.

Berdasarkan rekod di laman Facebook Jabatan Kesihatan Melaka, tujuh kes positif sebelum ini adalah empat kes dari kawasan Bukit Katil, manakala satu masing-masing di kawasan Tanjung Kling dan Rembia.

Views:

7

Share and Enjoy !

Shares
Previous post COVID-19: 660 kes baharu hari ini, empat kematian turut direkodkan
Next post COVID-19: SMK Lubuk China dan SK Telok Berembang ditutup