Diserbu pengunjung, UTC wujud laluan khas kaunter JPJ

Masa Membaca:53 Saat

KOTA LAKSAMANA 24 Jun – Satu laluan khas diwujudkan di pintu masuk Pusat Transformasi Bandar (UTC) di sini ekoran peningkatan kehadiran pengunjung untuk mendapatkan perkhidmatan di kaunter Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) di bangunan berkenaan.

Pengurus Besar UTC, Datuk Salleh Md. Dom berkata, laluan itu diwujudkan selepas bangunan tersebut menerima kehadiran pengunjung tertinggi bagi urusan di kaunter JPJ pada hari pertama ia dibenarkan beroperasi.

Inisiatif itu ujarnya, dipertingkatkan untuk memberi kemudahan orang ramai yang beratur di hadapan pintu masuk UTC bagi menjalani pemeriksaan saringan kesihatan.

“Pihak kami mendapati peratusan peningkatan lebih 50 peratus direkodkan berbanding sebelum ini bagi pengunjung yang berurusan di JPJ.

“UTC mewujudkan laluan khas agar ia lancar dan tidak mengganggu pengunjung yang berurusan dengan agensi perkhidmatan kerajaan lain di bangunan ini,” katanya ketika ditemui pemberita selepas lawatan kerja Pengerusi Jawatankuasa Kesihatan dan Antidadah Negeri, Rahmat Mariman, di sini semalam.

Tambahnya, UTC mencatat kira-kira 20,000 pengunjung sejak seminggu lalu dengan 400 kehadiran dalam tempoh sejam dan merekodkan kira-kira 6,000 pengunjung sehari bagi mendapatkan perkhidmatan di kira-kira 50 agensi di bangunan tersebut.

Views:

566
Kongsi :
Previous post Mangsa banjir di Johor meningkat 798 orang
Next post Melaka siap sedia hadapi gelombang kedua masalah air
Ubah saiz-+=