MATTA Melaka sasar tingkat promosi pakej ‘island hopping’

AYER KEROH 6 Februari – Persatuan Ejen Pelancongan dan Pengembaraan Malaysia (MATTA) Melaka mahu menjadikan aktiviti ‘island hopping’ sebagai produk pelancongan yang akan dimasukkan ke dalam kempen Tahun Melawat Melaka 2024.

Presidennya Goh Hock Gin berkata sehingga kini persatuannya aktif menjalankan aktiviti itu di Pulau Besar dengan menawarkan pakej-pakej serta promosi menarik.

“Ini salah satu produk MATTA yang sudah diwujudkan di Pulau Besar cuma tidak dipromosikan, sebab itu kita mahu fokuskan ia sebagai produk pelancongan baharu Melaka.

“Ramai pelancong suka aktiviti begini kerana Melaka mempunyai pulau yang cantik, cuma buat masa ini kita bersama Bahagian Promosi Pelancongan (BPP) Melaka cuba selesaikan isu pengangkutan (bot) ke Pulau Besar,” katanya kepada Melaka Hari Ini.

WhatsApp Image 2021-06-30 at 17.41.48
GOH HOCK GIN. Foto -fail.

Dalam pada itu, Hock Gin berkata pihaknya juga sedang mencari produk-produk baharu yang turut memberikan manfaat kepada golongan B40.

“Kita mahu golongan ini juga dapat merasai produk pelancongan yang ada di Melaka, selepas ini mana-mana golongan kurang mampu juga layak untuk mendapatkan pakej bercuti di negeri ini,” katanya.

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

768
Previous post Usung lelaki 140kg dari tingkat empat guna cadar
Next post Tiada laporan rakyat Malaysia terlibat gempa bumi Turkiye setakat ini