MBMB lulus tujuh bazar Aidilfitri, 27 bazar Ramadan tahun ini

Masa Membaca:57 Saat

BUKIT BARU 5 Mac – Tujuh bazar Aidilfitri dan 27 bazar Ramadan akan beroperasi sepanjang Ramadan dalam kawasan pentadbiran Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah (MBMB) tahun ini.

Datuk Bandar (MBMB) Datuk Shadan Othman berkata, ada pertambahan lokasi bagi kedua-dua bazar itu dan kesemua penganjur telah menerima surat pelantikan kelmarin.

“Untuk bazar Aidilfitri, ada penambahan empat lokasi baharu iaitu di Hotel Temasek, Jalan Tun Kudu (hadapan Rumah Melaka Bukit Katil), Tapak Pasar Malam Seri Duyong dan Parkir Medan Selera Semabok.

“Manakala hanya dua penambahan lokasi bazar Ramadan iaitu di Hotel Temasek dan Tapak Pasar Malam Seri Duyong,” katanya pada sidang media selepas menghadiri Hari Bertemu Rakyat Townhall Session di Pusat Khidmat Rakyat Parlimen Hang Tuah Jaya, di sini, semalam.

Hadir sama pada program tersebut, Ahli Parlimen Hang Tuah Jaya, Adam Adli Abdul Halim dan Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Ayer Keroh, Kerk Chee Yee.

Mengulas lanjut, Shadan berkata beliau telah menasihati penganjur untuk mengamalkan 3K iaitu ambil berat isu keselamatan, kebersihan dan kesihatan di kawasan bazar bagi keselesaan pengunjung.

“Kita harapkan penganjur dapat mengikut arahan yang ditetapkan oleh pihak berkuasa tempatan,” katanya.

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

5680
Kongsi :
Previous post Medan rakyat luah isu di Hang Tuah Jaya- Adam Adli
Next post KKM buka klinik bergerak pantau ‘penyakit banjir’ – Dr Zaliha
Ubah saiz-+=