MPAG kibar 2,000 Jalur Gemilang

ALOR GAJAH 10 Ogos – Majlis Perbandaran Alor Gajah (MPAG) menzahirkan semangat cintakan negara sempena Hari Kebangsaan Ke-66 dengan mengibarkan sebanyak 2,000 Jalur Gemilang di beberapa lokasi sekitar daerah itu.

Yang Dipertua MPAG, TPr. Saifuddin Abdul Karim berkata, pemasangan Jalur Gemilang itu adalah di kawasan-kawasan tumpuan awam seperti sekitar Bandar Alor Gajah, Masjid Tanah dan Pulau Sebang.

“Kita tiada pertandingan pasang bendera, cuma semasa program Kembara Seri Setia pada 19 Ogos ini MPAG akan edarkan Jalur Gemilang kepada semua Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) kawasan.

“Ini bagi menyemarakkan lagi semangat patriotik dalam kalangan masyarakat selain mengindahkan Negeri Melaka dengan hiasan Jalur Gemilang,” katanya kepada Melaka Hari Ini, di sini, pada Khamis.

WhatsApp Image 2023-08-10 at 4.40.15 PM
KAKITANGAN MPAG melakukan kerja-kerja pemasangan Jalur Gemilang.

Ujarnya, MPAG juga telah mengeluarkan surat kepada semua pemilik premis perniagaan di daerah itu untuk bersama-sama mengibarkan Jalur Gemilang di bangunan masing-masing.

“Alhamdulillah, ramai dalam kalangan pemilik premis memberikan maklum balas amat baik. Penduduk sekitar daerah ini juga diminta untuk melakukan perkara sama, kibar Jalur Gemilang di kediaman masing-masing, sekali gus menunjukkan kebanggaan kita kepada negara tercinta ini,” katanya.

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

1124
Previous post Melaka anjur Bacaan Yasin, Munajat Kesyukuran 24 Ogos ini
Next post Ops PEWA buru pemandu, penunggang warga asing