photo1649664907

Polis Jasin luluskan tiga lesen jual mercun dan bunga api

JASIN 11 April – Hanya tiga lesen kebenaran untuk menjual mercun dan bunga api dikeluarkan Polis Jasin setakat hari ini.

Ketua Polis Daerah Jasin Deputi Superintendan Mispani Hamdan berkata, lesen itu dikeluarkan pihaknya selepas melakukan penilaian dan mengambil kira beberapa kriteria yang ditetapkan.

“Kita ada keluarkan lesen untuk menjual mercun, setakat ini hanya tiga sahaja membabitkan mercun yang seperti pop-pop.

“Lesen kebenaran ini tidak termasuk penjualan mercun yang berbahaya. Permit ini hanya sah untuk tempoh dari 7 Mac hingga hari raya ketiga sahaja,” katanya.

Menurutnya, untuk daerah Jasin permohonan lesen yang diterima tidak banyak dan masih ada yang dalam proses kelulusan pihaknya.

“Tidak banyak permohonan yang diterima dan yang masih dalam proses untuk mendapatkan kelulusan kira-kira 10 sahaja,” katanya.

Media sebelum ini melaporkan, Polis Melaka belum meluluskan sebarang permit kebenaran penjualan mercun dan bunga api di negeri ini sepanjang Ramadan.

Timbalan Ketua Polis Melaka Datuk Razali Abu Samah berkata, walaupun ada permohonan yang diterima namun pihaknya perlu melihat beberapa kriteria sebelum diluluskan.

 

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

22

Share and Enjoy !

Shares
ismail sabri yaakob bantuan khas Previous post Bantuan khas Aidilfitri kepada semua penjawat awam termasuk yang tidak dapat dos vaksin lengkap – PM
expo dubai - dany eid Next post Sah, Duta Besar Malaysia ke UAE dan Konsul Jeneral di Dubai dipanggil pulang