“Sambutlah merdeka walau apa jua cara” – Sulaiman

Share and Enjoy !

Shares

BANDA HILIR 31 Ogos – Ketua Menteri Datuk Seri Utama Haji Sulaiman Md Ali menyeru semua rakyat negeri ini agar terus menyemarakkan sambutan kemerdekaan mengikut cara sendiri.

Katanya, walaupun sambutan kali ini berbeza berbanding 62 tahun lalu, namun ia bukanlah penghalang untuk semua rakyat mempraktikkan cara masing-masing untuk menyambut kemerdekaan bagi memastikan sambutan ini tidak pudar di masa akan datang.

“Sambutan kemerdekaan ada pelbagai cara. Melalui media sosial seperti Facebook dan Instagram juga kita boleh tunjukkan rasa cinta pada negara.

“Walaupun kita masih dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP), kemerdekaan ini mesti kita sambut supaya ia tidak malap atau pudar kepada generasi akan datang.

“Jadi saya mengucapkan terima kasih kepada rakyat negeri Melaka yang bersama-sama menyemarakkan sambutan kemerdekaan tahun ini termasuklah membawa keluarga ke lokasi-lokasi sambutan dan melihat percikan bunga api,” katanya.

Beliau berkata demikian dalam majlis Ambang Merdeka peringkat Negeri Melaka yang diadakan di Sungai Melaka, sebentar tadi.

Mengulas mengenai sambutan yang dipancarkan secara langsung menerusi platform Facebook itu, Sulaiman merakamkan penghargaan kepada semua yang terlibat dalam memeriahkan sambutan Kemerdekaan ke-63 tahun ini.

Views:

2

Share and Enjoy !

Shares
Previous post Laungan Merdeka berkumandang di Sungai Melaka
Next post Melaka mampu capai kehadiran 7 juta pelancong pasca Covid-19