Syarikat China berminat pasarkan produk halal di Melaka

Masa Membaca:51 Saat

AYER KEROH 20 Mac – Syarikat dari negara China Yunnan Zhuoxiu Tea Co Ltd berminat untuk memasarkan produk halal keluarannya di Kompleks Melaka Mall.

Yang Dipertua Majlis Perbandaran Hang Tuah Jaya (MPHTJ), Datin Sapiah Haron berkata, hasrat itu disuarakan wakil syarikat berkenaan susulan lawatan dan sesi perbincangan bersama MPHTJ, semalam.

“Mereka berminat mahu menjalinkan kerjasama dengan MPHTJ khususnya Negeri Melaka bagi menempatkan produk halal dikeluarkan.

“Kerjasama ini terjalin selepas delegasi dari China ini diketuai Ketua Pegawai Eksekutif Yunnan Zhuoxiu Tea Co Ltd, Ma Xiao Lei mengadakan perbincangan bersama kita.

“Bagaimanapun, perbincangan dan cadangan ini akan dibawa kepada pihak Kerajaan Negeri serta Bahagian Promosi Pelancongan (BPP) negeri sementara menunggu kertas cadangan negara mereka,” katanya menerusi hantaran di Facebook rasminya.

Turut hadir pada lawatan itu, Naib Presiden Persatuan Penyelidikan Yunnan Cheng Ho, Yu Xiong; Pakar Penyelidikan Muslim Yunnan, Andy Kang dan Wan Siew Meng; Pengarah Sumber Alam Era (M) Sdn Bhd, Dan Charmaine Teh serta Pengarah Penilaian dan Pengurusan Harta MPHTJ, Sr. Zulhanizah Bakatar.

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

185
Kongsi :
Previous post Karipap ‘gajah’ curi tumpuan
Next post Ajal pelajar pulang bersahur, motosikal terbabas
Ubah saiz-+=