80 asnaf DUN Asahan diraikan

Masa Membaca:55 Saat

ASAHAN 31 Mac – Seramai 80 asnaf diraikan pada Majlis Berbuka Puasa Pemimpin Masyarakat Parlimen Alor Gajah dan Meraikan Asnaf Dewan Undangan Negeri (DUN) Asahan, semalam.

Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Asahan, Datuk Fairul Nizam Roslan berkata majlis pertama kali diadakan di DUN itu mendapat sambutan yang sangat menggalakkan.

“Bukan sahaja asnaf diraikan, malah anak-anak yatim, ibu tunggal, pengurusan surau dan kariah turut diberikan sedikit sumbangan sempena bulan Ramadan ini.

“Alhamdulillah majlis ini sangat meriah, selepas berbuka puasa kita mengajak semua kariah untuk solat Maghrib berjemaah,” katanya.

Beliau berkata demikian kepada Melaka Hari Ini selepas majlis berkenaan di Surau Al-Aslah Desa Mesra Perdana, Selandar di sini, hari ini.

Hadir sama Ahli Dewan Negara, Senator Datuk Mustafa Musa dan Adun Durian Tunggal, Zahari Abd Kalil.

Beliau yang juga Exco Sains, Teknologi, Inovasi dan Komunikasi Digital negeri berkata, pihaknya akan menganjurkan Rumah Terbuka Aidilfitri DUN Asahan pada 19 April di Dataran pekan Asahan.

“Rumah terbuka bermula jam 7.45 malam sehingga selesai, kita jangka lebih 5,000 pengunjung akan hadir pada malam tersebut,” katanya.

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

290
Kongsi :
Previous post Peniaga Cina puji kepimpinan Ab Rauf
Next post 3 inap desa Melaka terima peruntukan RM400,000
Ubah saiz-+=