Dana tambahan atlet SUKMA Melaka dipertimbang

Share and Enjoy !

Shares

AYER KEROH 23 Julai – Kerajaan negeri tidak bercadang untuk memohon sebarang peruntukan tambahan bagi atlet kontinjen Melaka untuk menghadapi Sukan Malaysia (SUKMA) Johor 2020.

Bagaimanapun perkara itu akan dipertimbangkan berdasarkan keperluan semasa.

Pengerusi Jawatankuasa Badan Bukan Kerajaan (NGO), Pembangunan Belia dan Sukan negeri Datuk Mohd Rafiq Naizamohideen berkata, kerajaan negeri membiayai sebanyak RM2 juta sebagai peruntukkan khas bagi pembiayaan kontinjen SUKMA Melaka ke Johor 2020.

“Jabatan Belia dan Sukan negeri Melaka telah mengemukakan permohonan peruntukan tambahan melalui Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri Bilangan 5 2020 dan kerajaan negeri meluluskan sebanyak RM150,000 bagi atlet PARA SUKMA.

“Bagi peruntukan tambahan, buat masa ini belum ada apa-apa keputusan peruntukan tambahan, namun dari masa ke semasa saya akan berbincang dengan Ketua Menteri dan bagi pihak kerajaan negeri sekiranya ada keperluan, kita akan pertimbangkan,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika menjawab soalan yang dikemukakan Kerk Chee Yee (DAP-Ayer Keroh) pada hari keempat Persidangan Kedua Penggal Ketiga Dewan Undangan Negeri Ke-14.

Views:

6

Share and Enjoy !

Shares
Previous post Nur Zahirah tetap bersendirian teruskan pengajian
Next post Kes Covid-19 global melebihi 15 juta