Demi ilmu Mat sedia ‘payung’ anak Duyong

Masa Membaca:51 Saat

DUYONG 19 Julai- Seramai 60 orang murid termasuk guru dari Dewan Undangan Negeri (DUN) Duyong menyertai Program ADi Putra Matematik.

Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Duyong Mohd Noor Helmy Abdul Halem berkata, program itu dianjurkan oleh Persatuan Sejarah Dan Warisan Melayu Duyong (PESAWAD) bagi memberi peluang kepada anak-anak di kawasan itu mendapat pendedahan berkaitan ilmu matematik.

“Program ini saya minta PESAWAD anjurkan membabitkan kira-kira 50 orang murid, Alhamt syukur semuanya berjalan lancar.

“Amat terujua melihat gelagat anak-anak ini ketika program apabila dengan yakin mereka dapat menjawab soalan matematik diberikan,” katanya.

Mohd Noor Helmy yang mesra dengan panggilan Mat berkata, program ini dijangka akan diadakan lagi dengan skala lebih besar selepas ini susulan penganjuran pertama mendapat positif.

“Saya juga maklumkan kepada PESAWAD untuk anjurkan lagi tetapi dengan penyertaan lebih besar dan berpelanjaan akan diusaha sertta diuruskan, yang penting anak Duyong dapat ilmu.

“Saya cadangkan di Auditorium Perkampungan Hang Tuah, sekiranya tidak muat kita boleh gunakan Dewan JAPERUN Duyong,” katanya.

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

1286
Kongsi :
Previous post Anak bunuh ibu, dihadapkan ke mahkamah
Next post Sebahagian Balai Bomba Jalan Kubu dijadikan muzium
Ubah saiz-+=