Hidupkan semula Minggu Sukan Melaka

Masa Membaca:52 Saat

BANDA HILIR 19 Oktober – Kesungguhan Kerajaan Negeri untuk menggalakkan orang ramai membudayakan amalan gaya hidup sihat diterjemahkan menerusi penganjuran semula Minggu Sukan Melaka bermula Januari 2024.

Exco Belia, Sukan dan NGO negeri, VP Shanmugam berkata, inisiatif menghidupkan semula penganjuran Minggu Sukan Melaka itu akan melibatkan semua Japerun seluruh Melaka.

“Sebelum ini Minggu Sukan Melaka pernah dianjurkan, namun sudah lama terhenti dan sempena Tahun Melawat Melaka 2024 (TMM2024) kita ambil keputusan untuk hidupkan semula program tersebut.

“Menerusi penganjuran Minggu Sukan Melaka kita akan selitkan sekali acara kebudayaan dan sukan elektronik dengan penglibatan NGO serta persatuan-persatuan sukan negeri,” katanya pada sidang media Bazar Deepavali 2023 di sebuah restoran, di sini, semalam.

Shanmugam yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Gadek berkata, pihaknya turut merancang untuk menganjurkan maraton antarabangsa bersempena ulang tahun kelahiran Yang di-Pertua Negeri, Tun Seri Setia Mohd Ali Mohd Rustam.

“Maraton antarabangsa ini antara acara sukan berskala besar pada TMM2024 nanti, penyertaan kita akan buka kepada atlet tempatan dan antarabangsa,” katanya.

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

1267
Kongsi :
Previous post Lapan program masyarakat India berskala besar warnai TMM2024
Next post Tingkatkan pengeluaran udang putih – Exco
Ubah saiz-+=