“Jangan termakan ‘psiko’ Perak” – Zainal

PEMAIN Melaka United diingat agar mengawal mental sepanjang 90 minit aksi di atas padang sewaktu menentang Perak dalam aksi pembukaan semula Liga Super di Stadium Ipoh malam esok.

Pengendalinya Zainal Abidin Hassan berkata, perlawanan berkenaan disifatkan sangat penting untuk membantu skuad Hang Tuah keluar dari zon penyingkiran, justeru, beliau enggan pemainnya termakan corak permainan psikologi yang cukup sinonim dengan pasukan tuan rumah.

“Pemain-pemain saya mempunyai motif untuk bermain bola sepak dan mendapatkan kejayaan di sana.

“Jadi, saya harap pemain-pemain ada mental yang kuat untuk bermain di Perak, sekali gus membawa pulang mata untuk memberi semangat kepada pasukan menghadapi baki perlawanan yang seterusnya,” katanya ketika ditemui di sesi latihan terakhir yang berlangsung di Stadium Hang Tuah, semalam.

Mengulas lanjut, Zainal mengakui sudah mendapat bayangan kesebelasan terbaik yang akan diturunkan dalam perlawanan tersebut.

“Bayangan itu memang sudah ada. Cuma sekarang saya mempunyai lebih daripada 11 pemain yang menunjukkan keinginan untuk beraksi dalam kesebelasan utama.

“Bagi saya ini sesuatu yang baik kerana tiap-tiap pemain mahu merebut tempat untuk membantu pasukan,” katanya lagi.

Views:

5

Share and Enjoy !

Shares
Previous post Biarpun tunggal, namun tetap waja
Next post Dr. OKU terima anugerah Maal Hijrah atas perkhidmatan kepada masyarakat