Masjid Bemban dijangka siap November ini

BEMBAN 28 Julai – Masjid Bemban yang menelan kos pembinaan sebanyak RM4.5 juta dijangka siap sepenuhnya pada November ini.

Pengerusi Jawatankuasa Kerja Raya, Pengangkutan, Kemudahan Awam dan Infrastruktur negeri Datuk Roslan Ahmad berkata, meskipun projek pembinaan yang dimulakan sejak dua tahun lalu tergendala akibat beberapa faktor, namun berdasarkan taklimat daripada Jabatan Kerja Raya (JKR), ia mampu disiapkan hujung tahun ini.

Katanya, setakat ini proses pembinaan masjid berkenaan sudah siap hampir 80 peratus dan dijangka siap sepenuhnya pada November ini.

“Projek pembinaan sudah berjalan mengikut kebiasaan jadual dan mungkin dapat diserahkan untuk majlis penyerahan atau perasmian pada November ini.

“Menjelang Disember atau awal tahun hadapan, masjid itu boleh digunakan sepenuhnya oleh orang ramai,” katanya ketika ditemui selepas melawat tapak pembinaan masjid terbabit di sini baru-baru ini.

Mengulas lanjut, Roslan berkata bangunan masjid setinggi dua tingkat itu dibina di atas kawasan berkeluasan 3.3 ekar atau 1,500 meter persegi yang mampu memuatkan kira-kira 1,200 jemaah dalam satu masa.

Views:

230
Previous post Penghasilan benih padi menghasilkan pulangan lumayan
Next post Pengguna sambut baik pembukaan Malakat Mall