MBMB keluar enam notis kesalahan pusat hiburan di Melaka

BANDARAYA MELAKA 26 Januari – Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah (MBMB) menggempur lapan premis pusat hiburan di sekitar kawasan pentadbirannya dalam Operasi Hiburan Bersepadu Jumaat lalu.

Menurut kenyataan MBMB, hasil operasi berkenaan sebanyak enam Notis Pemberitahuan Kesalahan(NPK) telah dikeluarkan anggota Jabatan Perundangan & Penguatkuasaan MBMB atas pelbagai kesalahan.

“Operasi sekitar jam 11.30 malam ini diketuai Pengarah Jabatan Perundangan dan Penguatkuasaan MBMB, Norhayati Ismail dengan kekuatan 46 pegawai dan anggota dari pelbagai agensi di Negeri Melaka.

“Sebanyak enam Notis Pemberitahuan Kesalahan (NPK) dikeluarkan membabitkan dua kesalahan NPK Enakmen Hiburan-Langgar Syarat Lesen, tiga kesalahan NPK kesalahan iklan tanpa lesen, satu kesalahan NPK Panggung & Tempat Hiburan-tanpa lesen dan set sistem audio/muzik yang disita ke atas dua premis yang tidak mempunyai lesen pusat hiburan.

“Operasi tamat pada jam 3.20 pagi itu turut melibatkan anggota Polis Diraja Malaysia (PDRM), Jabatan Imigresen Malaysia (JIM) dan juga Jabatan Pendaftaran Negara (JPN),” kata kenyataan itu menerusi satu hantaran di Facebook rasmi MBMB, Jumaat lalu.

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

583
Previous post Baru 24 tahun sudah ada kebun daun kunyit
Next post Kereta rentung, pemandu selamat