Media ‘duta’ promosi seni, budaya Melaka

Masa Membaca:56 Saat

KESIDANG 24 Mei – Lebih 30 pengamal media berkumpul bagi memeriahkan program Sepetang Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara (JKKN) Melaka bersama Media Melaka 2024, semalam.

Pengarah JKKN Melaka, Ezlina Alias berkata program santai itu bertujuan untuk mengangkat dan mempromosi seni budaya serta warisan menerusi media massa.

Katanya, bertempat di pusat hiburan keluarga di Krubong pemilihan lokasi tersebut lebih santai dan selesa.

“Objektif program santai kita adalah untuk saling bertukar informasi dan merapatkan silaturahim antara dua pihak (JKKN Melaka dan Media).

“Kita juga mahu pengamal media negeri ini membantu JKKN Melaka dalam usaha menyemarakkan lagi Tahun Melawat Melaka 2024 (TMM2024) dengan menyebarkan maklumat berkaitan program dan aktiviti JKKN Melaka dalam usaha membantu Kerajaan Negeri,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika berucap pada Program Sepetang JKKN Melaka bersama Media Melaka 2024 di sebuah pusat hiburan keluarga di sini, semalam.

Mengulas lanjut, Ezlina berkata program santai tersebut juga telah dilaksanakan oleh semua JKKN di setiap negeri masing-masing seluruh negara.

“Program Sepetang JKKN Melaka bersama Media Melaka ini kita akan jadikan sebagai program tahunan selepas ini bagi merapatkan lagi ukhwah,” katanya.

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

88
Kongsi :
Previous post ‘P. Radhi Tribute To P. Ramlee’ gegar Panggung Bangsawan, 22 Jun depan
Next post RM10 juta untuk Kerajaan Negeri, agensi tangani impak Monsun Barat Daya
Ubah saiz-+=