Melaka diakui negeri mesra pelabur

Masa Membaca:51 Saat

GADEK 19 April – Sokongan agensi persekutuan dan negeri yang memudahkan urusan pelabur antara faktor yang menarik syarikat antarabangsa untuk bertapak di Melaka.

Perkara itu diakui Pengerusi FE Green Pet (M) Sdn Bhd (FMGP), Donald Fan yang amat menghargai sokongan dan bantuan agensi seperti Lembaga Pembangunan Pelaburan Malaysia (MIDA) serta Invest Melaka Berhad.

Katanya, pembinaan kilang berteknologi tinggi milik syarikatnya Melaka bukan sahaja melengkapi strategi pembangunan, tetapi juga merupakan komitmen teguh terhadap perlindungan alam sekitar.

“Dilengkapi dengan teknologi terkini, kilang FMGP ini akan mengubah botol plastik terbuang menjadi produk bernilai tinggi, menggalakkan kitaran sumber dan menyumbang kepada ekonomi tempatan.

“Terima kasih kepada Ketua Menteri Melaka dan Kerajaan Negeri Melaka dalam memudahkan proses pelaburan
syarikat kami di Negeri Melaka” katanya.

Beliau berkata demikian ketika berucap pada Majlis Pecah Tanah Kilang FMGP di Taman Perindustrian HICOM, Pegoh, di sini, semalam.

FMGP merupakan anak syarikat kepada Kumpulan Far Eastern (FEG), pemain industri global dalam sektor polyester yang mula bertapak di Shanghai, China pada tahun 1949.

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

136
Kongsi :
Previous post ‘Allahyarham berniat mahu tunai haji bersama keluarga’
Next post Panggung Bangsawan Melaka dibuka semula Mei
Ubah saiz-+=