MUSA tubuh jawatankuasa khas bincang nasib pemain, jurulatih

0
587
Bendahari Kehormat MUSA Datuk Mohd Saiful Mat Sapri. Foto MUSA

AYER KEROH 13 Nov – Persatuan Bolasepak Melaka United (MUSA) akan mewujudkan satu jawatankuasa khas bagi menentukan nasib pemain dan staf kejurulatihan susulan kontrak mereka akan tamat pada akhir November ini.

Bendahari Kehormatnya, Datuk Mohd Saiful Mat Sapri berkata, MUSA mengadakan perbincangan bersama Presiden Datuk Seri Utama Haji Sulaiman Md Ali dua hari lalu bagi membincangkan mengenai hala tuju pasukan untuk saingan musim hadapan.

Katanya, dalam pertemuan itu Presiden mahu menubuhkan jawatankuasa khas bagi memperhalusi prestasi semua mereka sama ada kontrak disambung atau sebaliknya.

“Apa-apapun tunggu kontrak (mereka) tamat dahulu dan kemudian menerusi komuniti itu mereka akan memperhalusi sama ada mengekalkan mereka untuk persaingan Liga Malaysia pada musim depan,” katanya ketika dihubungi Melaka Hari Ini (MHI) hari ini.

Isnin lalu, Ketua Jurulatih Melaka United Zainal Abidin Hassan dilaporkan berkata, beliau menyerahkan nasibnya kepada pengurusan MUSA, berikutan gagal membantu kemaraan pasukan dalam kempen Piala Malaysia musim ini.

Bagaimanapun katanya, tiada alasan boleh diberikan terhadap prestasi terumbang-ambing yang ditampilkan sepanjang musim ini, namun beliau tetap menzahirkan rasa gembira sepanjang memimpin pasukan selama dua musim.