Taman Interaktif Dinosaur bakal jadi tarikan baharu Zoo Melaka

AYER KEROH 24 Ogos – Sebuah Taman Interaktif dengan tarikan replika dinosaur bakal menjadi mercu baharu Zoo Melaka mampu menarik lebih ramai pengunjung ke lokasi pelancongan itu.

Yang Dipertua Majlis Perbandaran Hang Tuah Jaya (MPHTJ) Shadan Othman berkata, tarikan baharu yang bakal diperkenalkan, sekali gus menjadikan zoo tersebut merupakan zoo pertama di Malaysia dalam memperkenalkan Taman Interaktif terhadap spesies purba itu.

Katanya, sebuah taman yang berkonsepkan pendedahan pendidikan yang diletakkan di dalam kawasan zoo berkenaan akan dilengkapi dengan tarikan persembahan dengan penataan bunyi dan cahaya spesies itu pada waktu siang dan malam.

“Taman yang dilengkapi dengan dinosaur robotik dengan perincian interaktif itu mampu menarik minat pengunjung terutama kanak-kanak ke kawasan terbabit.

“Buat masa ini Zoo Melaka masih dalam pembinaan taman tersebut dan ini juga merupakan salah satu persediaan pihak kami bagi berdepan kedatangan pengunjung menjelang cuti semester nanti,” katanya kepada Melaka Hari Ini.

Views:

321
Previous post MUSA guna logo baharu selepas diluluskan
Next post Bersatu Bahagian Jasin masih utuh