Timbalan Speaker ingatkan ADUN bersikap matang

AYER KEROH 22 Julai – Ahli-ahli dewan diingatkan bersikap matang dan menjadikan kesilapan lepas sebagai panduan kepada rakyat.

Timbalan Speaker Dewan Undangan Negeri Melaka Datuk Wira Ghazale Muhamad berkata, sikap kematangan dalam kalangan pemimpin perlu dalam menyelesaikan permasalahan yang dihadapi rakyat.

“Sekali lagi diingatkan ahli-ahli dewan, kita duduk di sini untuk dapatkan penjelasan daripada soalan, bukan menduga seseorang itu menjawab atau tidak boleh jawab soalan.

“Kita terlebih dewasa, kita dipilih rakyat untuk selesaikan masalah, kalau beginilah keadaannya kita perlu rasa malu, jadikan kesilapan yang lepas sebagai panduan,” katanya.

Ghazale berkata demikian selepas berlakunya pertelingkahan antara Low Chee Leong (DAP-Kota Laksamana) dan Rahmad Mariman (BN-Ayer Molek) mengenai wabak Covid-19 pada hari ketiga Persidangan Kedua Penggal Ketiga Dewan Undangan Negeri Melaka Ke-14 di Seri Negeri, hari ini.

Ujarnya, ahli-ahli dewan perlu bertanya sekiranya tidak jelas dengan jawapan yang diberikan bukannya cuba menduga.

“Tunjukkan kematangan kita dalam kita menjadi pemimpin, menyelesaikan serta mengemukakan soalan dan juga dalam mendapatkan jawapan.

“Kalau tidak jelas boleh tanya, bukan cuba menduga orang lain,” katanya.

Views:

2

Share and Enjoy !

Shares
Previous post Melaka sedia hadapi gelombang kedua Covid-19
Next post 269,267 peniaga berdaftar direkodkan setakat 30 Jun