Tun Mohd Ali rasmi Pusat Pengumpulan Dan Pengagihan Food Bank Malaysia

Masa Membaca:48 Saat

AYER KEROH 4 Oktober – Yang di-Pertua Negeri, Tun Seri Setia Mohd Ali Mohd Rustam, merasmikan Pusat Pengumpulan Dan Pengagihan (Distribution Centre) Food Bank Malaysia di Dc Autocity, di sini, hari ini.

Dalam ucapan ringkasnya Tun Mohd Ali berkata, insiatif mewujudkan pusat itu adalah untuk membantu mereka yang kurang berkemampuan mendapatkan bahan makanan asas.

Tun Mohd Ali, berharap inisiatif itu mendapat sokongan daripada semua pihak seperti pengilang dan usahawan di negara ini.

Terdahulu ketibaan Tun Mohd Ali kira-kira jam 11.30 pagi disambut Ketua Setiausaha Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP); Datuk Azman Mohd Yusof dan Exco Perpaduan, Hubungan Masyarakat, Tenaga Kerja dan Hal Ehwal Pengguna, Ngwe Hee Sem.

Hadir sama Pengerusi Yayasan Dunia Melayu Dunia Islam (DMDI), Senator Datuk Mohd Ridhwan Mohd Ali dan Pengarah KPDNHEP Melaka, Norena Jaafar.

Pada majlis itu turut diadakan penyerahan bantuan kepada wakil institusi pengajian tinggi (IPT) dan surat pelantikan rakan strategik.

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

2627
Kongsi :
Previous post Dera kanak-kanak: Jurujual kenderaan, pembantu rumah direman seminggu
Next post Mini Food Bank DMDI terima sumbangan RM198,000 – Mohd Ridhwan
Ubah saiz-+=