UTC Melaka tutup 7 hari untuk disanitasi

0
737

BANDARAYA MELAKA 3 Ogos – Pusat Transformasi Bandar (UTC) di Jalan Hang Tuah ditutup tujuh hari bermula hari ini sehingga 10 Ogos depan.

Penutupan sementara bangunan sembilan tingkat itu bagi memberi laluan kerja-kerja sanitasi dilaksanakan di kawasan terbabit dan akan beroperasi semula seperti biasa pada 11 Ogos ini.

Pengurusnya, Siti Aisyah Mahmood  berkata, pihak pengurusan mengambil tindakan awal bagi melakukan sanitasi sebagai langkah keselamatan untuk membendung penularan pandemik COVID-19.

“Kerja sanitasi awal telah dijalankan bermula hari ini membabitkan di ruang legar, lif dan ruangan tumpuan ramai dengan dibantu oleh pihak pengurusan UTC Melaka.

“Sanitasi menyeluruh pula akan dibantu Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) mulai esok di setiap ruangan di kawasan terlibat.

“Perkara ini dilaksanakan berikutan keadaan semasa penularan COVID-19 yang semakin membimbangkan iaitu penularan varian baharu dan ini sebagai langkah bagi menjamin keselamatan pengunjung yang menggunakan perkhidmatan lebih 30 agensi dalam bangunan ini,” katanya kepada Melaka Hari Ini.

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.