Ab Rauf mahu pulihkan bola sepak Melaka

Masa Membaca:47 Saat

KUALA LINGGI 8 April – Ketua Menteri Datuk Seri Ab Rauf Yusoh berhasrat untuk memulihkan kembali bola sepak Melaka yang sebelum ini terpalit kontroversi.

Beliau berkata, pihaknya kini sedang meneliti dan mengkaji jalan terbaik supaya pasukan kebanggaan Negeri Melaka dapat kembali beraksi di pentas liga tertinggi seperti sebelum ini.

“Saya bukan mahu memberi jaminan, tetapi saya sedang mengkaji, meneliti dan akan berusaha untuk memulihkan kelab bola sepak Melaka.

“Sudah pasti saya dan rakyat Melaka mahu melihat pasukan bola sepak kita kembali beraksi seperti dahulu, cuma saya memerlukan sedikit masa lagi,” katanya.

Beliau berkata demikian pada sidang media selepas Majlis Tautan Kasih 2023 di Auditorium Ibn Khaldun, Universiti Melaka (UNIMEL), di sini, hari ini.

Ditanya mengenai tindakan undang-undang oleh Persatuan Pemain Bolasepak Profesional Malaysia (PFAM) yang mahu mengheret pengurusan Melaka United ekoran kes tunggakan gaji pemain, Ab Rauf berkata, pihaknya akan merujuk kepada Penasihat Undang-Undang berhubung perkara itu.

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

2260
Kongsi :
Previous post Rumah Terbuka Aidilfitri 28 DUN Melaka diteruskan – KM
Next post ‘Formula’ Kerajaan Perpaduan Melaka bantu segerakan isu rakyat
Ubah saiz-+=