Dua kediaman musnah terbakar

Masa Membaca:54 Saat

Kuala Lumpur: Dua unit kediaman di tingkat 12 sebuah kondominium di Bukit OUG, Bandar Bukit Jalil di sini, musnah dalam kebakaran malam tadi, lapor Harian Metro.

Kejadian bagaimanapun tidak membabitkan mangsa dengan kediaman pertama dianggarkan mengalami kemusnahan 90 peratus, manakala yang kedua terbakar 60 peratus.

Dilaporkan panggilan kecemasan diterima Pusat Gerakan Operasi Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Kuala Lumpur melalui talian Mers 999 pada jam 9.14 malam.

Komander Operasi Kanan Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Kuala Lumpur Mohamad Hafidz Yaacob dilapor berkata, sejurus menerima panggilan kecemasan itu, jentera Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Bukit Jalil dibantu BBP Jalan Hang Tuah, BBP Sri Petaling, BBP Seputeh dikejarkan ke lokasi kejadian membabitkan kekuatan 45 anggota.

Katanya, setibanya jentera di lokasi kejadian pada 9.23 malam mendapati kebakaran berlaku di tingkat 12 membabitkan dua unit kediaman.

“Anggota bomba menggunakan teknik ‘attacking’ dan ‘offensive fire fighthing’ bagi memadam kebakaran itu.

“Kebakaran dapat dikawal pada 10.10 malam dan padam sepenuhnya pada 10.31 malam. Punca kebakaran masih dalam siasatan,” katanya dalam laporan itu.

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

593
Kongsi :
Previous post Pemutar kepala paip terbenam dalam perut
Next post Ayuh! beri semangat atlet Sukan Olimpik Tokyo
Ubah saiz-+=