Norhizam dijangka kembali bertugas dalam masa terdekat

0
555
KETUA Menteri, Datuk Haji Sulaiman Md Ali antara yang melawat Norhizam di Hospital Putra, baru-baru ini.

KOTA LAKSAMANA 10 Julai – Pengerusi Jawatankuasa Pertanian, Penternakan, Pembangunan Usahawan dan Koperasi negeri, Datuk Norhizam Hassan Baktee dijangka kembali bertugas dalam masa terdekat.

Norhizam dimasukkan ke Hospital Putra sekitar jam 1 pagi pada Selasa untuk menjalani pembedahan membuang ketumbuhan kecil di pangkal perutnya pada hari sama.

Jelasnya, beliau nekad kembali bertugas untuk rakyat secepat mungkin, walaupun masih tiada cuti diperuntukkan untuknya.

“Belum ada cuti lagi buat saya, malah ketika dalam keadaan seperti ini saya masih melayan pelbagai panggilan bagi menanya khabar dan urusan pekerjaan di Seri Negeri.

“InsyaAllah saya dijadualkan akan mendaftar keluar dari hospital ini dalam dua hari lagi dan akan terus bekerja demi rakyat saya,” katanya.

Pada pembedahan yang dilakukan itu, beliau turut menjalankan pembedahan lain bagi membuang sinus yang menggganggu pernafasannya sejak beberapa tahun lalu.

“Doktor turut menyarankan saya supaya lebih banyakkan berehat dan kurangkan bercakap, Alhamdulillah segalanya kembali pulih dan saya berterima kasih di atas ihsan rakan-rakan seperjuangan yang mengambil berat dan menziarahi saya di sini, katanya.