Penduduk Batang Melaka sebak terima ziarah ADUN Asahan

ASAHAN 25 Julai – Beberapa penduduk di Kampung Batang Melaka, di sini, sebak apabila menerima kunjungan tetamu istimewa iaitu Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Asahan, Datuk Seri Abdul Ghafaar Atan, semalam.

Lawatan Kasih yang diadakan itu merupakan acara mingguan yang dilakukan di sekitar Dewan Undangan Negeri (DUN) Asahan yang bertujuan untuk mendekatkan diri dengan masyarakat disamping mengambil tahu mengenai kesusahan dan kepayahan hidup rakyat.

Dalam lawatan kali ini, Abdul Ghafaar memilih lima buah rumah di Kampung Hilir, Batang Melaka untuk bertanya khabar disamping turut menyampaikan sumbangan kepada mereka yang kurang bernasib baik.

Lawatan tersebut turut dihadiri Ahli Majlis Perbadaran Jasin (MPJ), Jabatan Kebajikan Masyarakat sebagai pemudah cara untuk membantu masyarakat mendapatkan bantuan.

Antara bentuk bantuan yang diambil maklum menerusi sesi Lawatan Kasih itu termasuklah membantu urusan mendapatkan bekalan lampin pakai buang dan susu, serta masalah baik pulih rumah dan membantu penduduk mendapatkan lesen untuk memulakan perniagaan.

Views:

2
Previous post ‘Bukit St Paul bukan nama asal, sila rujuk Sulalatus Salatin’ – INSWA
Next post Jabatan Pertanian Melaka enggan bantu projek gajah putih